TED Denizli Koleji Özel Ortaokulu’nda T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öngörülen öğretim programları çok sayıda ve çeşitli seçmeli ders olanakları, yenilikçi öğretim yöntem ve teknikleri, özgün materyaller ve zenginleştirilmiş öğrenme ortamları ile haftada 45 saatlik bir zaman diliminde uygulanır. Ayrıca, öğrencilerimizin lisede takip edecekleri ulusal ve uluslararası programlara hazırlanmaları için takviye programlar da yürütülür.

“Hibrit” insan yetiştiren bir eğitim kurumu olarak hedefimiz, Atatürk ilkeleri doğrultusunda, evrensel ilkeler ışığında, bilgiye ulaşmayı ve kullanmayı bilen, akademik olarak tam donanımlı, okuma becerisi gelişmiş, iki yabancı dili de çok iyi kullanabilen, sanatsal ve kültürel etkinliklerde aktif rol oynayan, bir müzik aleti çalmayı ve müziği yaşamının önemli bir parçası sayan, spor yapmanın gelecekteki sağlıklı yaşamın garantisi olduğuna inanan, çok yönlü ve üretken bireyler yetiştirmektir.

Ortaokulda; farklı öğrenme stillerine uygun donanımlı, elektronik sınıflar, fen ve bilgisayar laboratuvarları, branş derslikleri, kütüphane, 3D dersliği bulunmaktadır.