TED Denizli Koleji Özel Ortaokulu’nda, MEB İngilizce Eğitim Programının çerçevesinde, TED Okullarına özgü “TED İngilizce Eğitim Programı” uygulanır. Bu doğrultuda, Türk ve Yabancı öğretmenler tarafından verilen İngilizce dil eğitiminde, öğrencilerin dil ve eleştirel düşünme becerileri, bireysel farklı öğrenme stilleri göz önüne alınarak ve bilgisayar tabanlı programlar uygulanarak Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı doğrultusunda K12 bütünlüğünde geliştirilir. Derslerde uluslararası yayınların yanında, TED’e özgü basılı ve görsel materyaller de kullanılır. 8.sınıf sonunda hedeflenen seviye B2’dir. Ayrıca öğrencilerin uluslararası geçerliliği olan sertifikaları (Cambridge, ESOL, YLE) almaları da hedeflenir.

İkinci yabancı dil Almanca, seçmeli ders olarak sunulmaktadır. Öğrenciler Goethe Enstitüsünün uluslararası Almanca sınavına katılırlar. 8.sınıf sonunda hedeflenen seviye B1’dir.