STRESTEN UZAK BAŞARIYA YAKIN
TED Denizli Koleji kampüsü, şehrin stresinden uzak, doğayla iç içe yapısıyla eğitim ve öğretim çalışmaları açısından kelimenin tam anlamıyla Denizli için en doğru lokasyondadır.
Eğitim öğretim faaliyetlerini 22 bin m2 kapalı, 4 bin m2 açık alanda sürdüren kolejimiz, akademik eğitimden spor ve kültür sanat faaliyetlerine bir öğrencinin ihtiyaç duyabileceği tüm fiziki koşulları da bünyesinde barındırıyor.
Kapalı ve açık spor alanları, yemekhanesinden konferans salonuna, bilişim, teknoloji ve fen laboratuvarlarından müzik ve görsel sanatlar atölyelerine kadar her türlü detayın düşünüldüğü kampüsümüz özgün bir mimari projeye sahiptir.
TED Denizli Koleji projesini tasarlarken, uluslararası standartlarda mekanik altyapıya sahip, kullanım konforu ve güvenliği yüksek, estetik değerlerle bezenmiş, çevreci ve çağdaş bir eğitim ortamı oluşturduk.

ÇEVRECİ VE YENİLEBİLİR YATIRIMLARIMIZ
TED Denizli Koleji kampüsü, eğitim ve öğretim odaklı fiziki yapısının yanı sıra çevreci ve yenilenebilir yatırımlara sahip. Okulumuzun elektrik enerjisi ihtiyacını Güneş Enerji Santrali ile karşılıyor, biyolojik arıtma tesisimizle atık sularımızı arıtıyoruz.
GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ
TED Denizli Koleji elektrik enerjisi ihtiyacını, çatısına kurduğu Güneş Enerji Santrali ile karşılıyor. 18 adet inverterden oluşan GES, yaklaşık 713 MWh (megawatt-saat) üretim kapasitesine sahip.

524 Watt kurulu panel gücümüzle okulumuzun tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılıyor, fazlasını şebekeye veriyoruz.

Yenilenebilir enerji tercihiyle doğayı koruyan TED Denizli Koleji, bu yatırımla ülke ekonomisine de katkı koyuyor.

TED Denizli Koleji, GES sayesinde yılda 217 bin 433 kg’dan fazla karbondioksit salınımının önüne geçiyor. Bilimsel veriler olgun bir ağacın yılda 22 kilogram karbondioksiti oksijene çevirdiğine işaret ediyor. Bu veriden yola çıkarak, sadece TED Denizli Koleji’nin doğaya bir orman kadar katkı sağladığını söylemek mümkün.
BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ
TED Denizli Koleji, öğrencilerinde çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik eğitim hassasiyetinin yanı sıra uygulamaları ve fiziki yatırımlarıyla da örnek teşkil ediyor. Günlük 65 metreküp kapasiteye sahip biyolojik atık su arıtma tesisimiz ile atık suyumuzu arıtıyoruz. Düzenli analizlerle sıkı bir şekilde kontrol ettiğimiz arıtma tesisimizde temizlenen atık su sayesinde okul bahçemizde oluşturduğumuz seralarda sebze ve meyve üretimi yapıyoruz. Seraların yanı sıra bahçe sulamasında da kullandığımız atık suyun ihtiyaç fazlasını ise doğaya salıyoruz.

İKİ ÖNEMLİ BELGE
TED Denizli Koleji Sıfır Atık Temel Seviye Belgesi’nin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre İzin Belgesi’ne sahip. Çevre Kanunu’nun gerektirdiği tüm yasal prosedürleri yerine getiriyoruz. Her yıl çevresel performansımızı, bir önceki yılın üstüne taşıyacak planlamalar yapıyoruz. Yasaların ve ilgili kurumların şart koştuğu standartlarla yetinmiyor, geleceğimize daha temiz daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve çevre bilincine sahip bireyler yetiştirmek için yüksek çaba sarf ediyoruz.

ÇEVRE ÖDÜLLÜYÜZ
TED Denizli Koleji olarak çevre odaklı eğitim çalışmalarımız nedeniyle Uluslararası ECO-Okullar Yeşil Bayrak ödülümüz bulunmaktadır.