TED Denizli Özel Anadolu Lisesinde öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı Türk Dili ve Edebiyatı müfredatı ile örtüştürülmüş bir şekilde Türk Dili ve Edebiyat dersleri alırlar. Türkçe dersleri öğrencinin sözel dilsel becerilerini en yüksek seviyeye çıkarmayı hedefler. Dilbilgisini doğru bir biçimde kullanıyor olmanın yanı sıra, zengin bir sözcük hazinesine sahip olmalarını ve bu sözcükleri en doğru yerde en doğru biçimde kullanmalarını sağlar. Ayrıca, yazma becerileri konusunda öğrencilere yeni bir ufuk açar ve program sonunda öğrencileri yazma konusunda en üst seviyeye taşır. Öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanmalarının öneminin farkında olarak, her ay belirlenen kitap üzerine eleştirel düşünme becerilerini paylaştıkları ‘’ Edebiyat Yolculuğu’’ programları ile düşündüğünü ifade edebilen nesiller yetiştirmekteyiz.Ayrıca okuma programına dahil Türk ve dünya edebiyatının en seçkin örnekleriyle çalışan öğrencilerimizde okuma kültürünün ve edebi zevkin yerleşmesi hedeflenmektedir.