SPOR TESİSLERİ
Öğrencilerimizin sadece akademik gelişimlerini değil fiziksel gelişimlerini de çok önemsiyoruz. Ve biliyoruz ki spor kompleksimiz ve öğrencilerimize sağladığımız olanaklar ile sadece Denizli’nin değil Türkiye’nin örnek kurumlarından biriyiz. Kolejimiz sportif faaliyetlerini kapalı ve açık spor tesisleri olmak üzere iki ayrı alanda gerçekleştiriyor.

KAPALI SPOR KOMPLEKSİMİZ (GYMNASIUM BİNASI)
3 Bin 47 metrekarelik alana sahip ve Gymnasium Binası olarak adlandırdığımız kapalı spor kompleksimiz, her yaş grubunun çalışabilmesi için uygun bölümler ve materyallere sahip.

BASKETBOL VE VOLEYBOL SAHASI
Türkiye’nin pek çok profesyonel kulübünde bile olmayan uluslararası standartlarda bir zemine sahip olan basketbol ve voleybol sahamız, bizim için eğitim kalitesinden ödün verilmeyeceğinin göstergesi gibidir. Sahamız, 6 ayrı basketbol potası ve fonksiyonel file ekipmanlarıyla basketbol ve voleybol müsabakalarının yanı sıra her türlü eğitim ve antrenman çalışmalarına olanak sağlıyor.

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU
Kapalı spor kompleksimizin içinde Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz da bulunuyor. 25x12,5 metre ölçülerinde ve 1 metre 60 cm derinliğindeki havuz, 7 kulvardan oluşuyor. 4 mevsim spor yapılabilmesi için havuz suyu ısısı 27-28 derece sabit tutulurken, ortam sıcaklığı ise 30 derece olarak korunuyor. Kompleksimizin bu alanında, yüzme tahtası, bel kemeri ve pulboy gibi yüksek kaliteli ekipmanlar ile her kademeden yüzücü ve sporcuya ihtiyacı olan tüm imkanlar sunuluyor.

HİJYEN VE SAĞLIK ÇALIŞMALARI
Havuzda su değerleri ölçümü günlük olarak, dip temizliği ise haftada 3 gün olacak şekilde yapılıyor. Havuzun bulunduğu salon ise filtreli havalandırma sistemleri sayesinde temizleniyor. Tüm bu çalışmaların yanı sıra periyodik aralıklarla boşaltılan havuz, düzenli olarak genel bakımdan geçiriliyor.

SOYUNMA ODALARI
Kapalı spor kompleksi içinde ilkokul öğrencileri için ayrı, ortaokul ve lise öğrencileri için ayrı olmak üzere, 4 kız ve 4 erkek soyunma odası bulunuyor. Soyunma odalarının 4’ü yüzücülerin, diğer 4’ü ise salon sporu oyuncularının kullanımına tahsis edilmiş durumda.

DİĞER BÖLÜMLERİMİZ
Kapalı spor kompleksimizin içinde farklı aktiviteler için tasarlanmış çeşitli ölçülerde alanlarımız da yer alıyor. Kompleks içindeki 4 ayrı etkinlik odası, eş zamanlı birçok aktivitenin yapılmasına imkan sağlıyor.

Çok amaçlı etkinlik odası:
144 metrekarelik büyük odamızda farklı spor branşlarının temel hareket becerilerinin kazanılması çalışmaları yapılıyor.

Dans ve bale odası:
108 metrekarelik bu odada modern dans, bale ve halkoyunları dersleri yapılıyor. Odamız, aynalı ve destekli duvar dahil olmak üzere, dans ve gösteri provalarının yapılmasına ilişkin tüm fiziki detaylara sahip.

Jimnastik odası:
Jimnastik dersleri ve kurslarının yapıldığı 144 metrekarelik özel bölümün zemini sporcu sakatlanmalarına ve yaralanmalara karşı tatami minderiyle kaplı. Odada jimnastik sporu için gerekli tüm donanım ve altyapı ekipmanları mevcut.

Kondisyon salonu:
Okul içinde oluşturulan ve müsabakalarda TED Denizli Koleji’ni temsil eden kulüp sporcuları için kompleksimizde bir de kondisyon odası bulunuyor. Takımların kuvvet ve dayanıklılık antrenmanlarını yaptıkları kondisyon odasında, gerekli tüm ekipmanlar da yer alıyor.

AÇIK SPOR ALANLARIMIZ
Kampüsümüzde Gymnasium binasının yanı sıra farklı spor alanları da bulunuyor. Bir yapay çimli futbol sahası, tenis kordu, basketbol ve voleybol sahasının yanı sıra 3 açık hava zemin satrancı alanı hem kulüp sporcularımız hem de öğrencilerimiz tarafından kullanılıyor. Futbol Sahası Tenis Kortu Basketbol ve Voleybol Sahası Açıkhava Zemin Satrancı