Ted Denizli Kolejinde uygulanan İngilizce Dil Eğitimi İngilizce derslerine sekiz saat Türk İngilizce öğretmenleri, 2 saat ise yabancı uyruklu İngilizce öğretmenleri girmektedir. İngilizce dil eğitimi öğrencilerin dil ve eleştirisel düşünme becerileri , öğrenme stilleri göz önüne alınarak ve bilgisayar tabanlı programlar uygulanarak Avrupa Ortak Diller Çerçeve programı doğrultusunda K12 bütünlüğünde geliştirilmiştir. Anasınıfları ile ilkokul 1,2,3 ve 4.sınıflarda haftalık 10 saatten oluşan program çerçevesinde uygulanmaktadır. İngilizce eğitiminde tüm dil öğretim yöntem ve teknikleri öğrencilerimizin ilgisini yüksek tutmak için kullanılır. Çoklu zeka kuramına uygun olarak her öğrencinin farklı öğrenme şekli olduğu düşüncesi ile sınıf içi etkinliklerin ve uygulanan tekniklerin görsel, işitsel olmasına ve öğrencinin öğretilenleri hayata geçirebilmesine destekleyici olmasına özen gösterilir. Bu doğrultuda her sınıf seviyesinde TED Okulları tarafından itina ile oluşturulan kitap havuzlarından seçilen ders ve İngilizce okuma kitapları, online eğitim platformları, online digital kütüphane derslerde kullanılan başlıca materyaller arasındadır.

Öğrencilerimizin İngilizceyi severek öğrenmeleri, öğrendikleri dili aktif ve akıcı bir şekilde kullanmaları, girdikleri uluslararası sınavlarda (Cambridge starters,movers vb.) başarılı olmaları hedeflenmektedir. Öğrencilerimiz sınıf içerisinde görerek ve yaparak öğrenmektedirler.Eğitici şarkılar, melodiler, karaoke, canlandırmalar, oyunlar, hikayeler, portfolyo çalışmaları, ikili ve grup çalışmaları, bulmacalar, kutu oyunları, eğitici videolar derslerde kullanılan yöntemlerden sadece bazılarıdır.